Detailhandel og liberalt erhverv

De danske Handelsstands­foreninger og City­foreninger har til formål at fremme detail­handlen og de forbundne interesser i et byområde

Listen med City- og Handelsstands­foreninger 2023

Bliv medlem af din bys Handels- & Cityforening

Byernes Cityforeninger og Handels­foreninger
er butikkernes talerør

En Cityforening eller Handelsstandsforening er en frivillig sammenslutning af detailhandlende, service­virksomheder og liberale erhverv i de mindre byer eller bydele. Foreningen har til formål at varetage medlemmernes fælles interesser over for bl.a. kommunen. Det er også dem der står for at skabe anden aktivitet, vækst og udviklingen på gadeniveau.

En Handelsforening, cityforening eller centerforening er butikkernes og de forretningsdrivendes talerør og er en af drivkræfterne bag udviklingen omkring byens gader og besøgende.

Et af arbejdsområderne for enhver handelsforening er at tiltrække flere besøgende til sit område. Under COVID-19-epidemien og fremover ligger der en stor opgave i at finde gode initiativer mod tomme gågader og gøre dem mere attraktive for de besøgende.

Et netværk i byerne der skal skabe sammenhold

Store og små butikker og liberale erhverv samles i mindre netværk, og skaber et sammenhold i byernes Handelsstands­foreninger eller cityforeninger. Det er godt for gågaderne, da der ofte skabes ideer der skaber mere salg og handel til deres medlemmer.

Gavekort til din handelsby

De fleste butikker udsteder gavekort og Handelsstandsforeningerne tilbyder at offentligøre de steder hvor de kan købes, så det er lettere at finde, for de handlende. Giv din kæreste eller en god ven et gavekort til din by. Det vil glæde både din ven og din by.

Find din bys Cityforening eller Handelsforening

Vi har samlet en liste med Handelsstandsforeninger, cityforeninger eller centerforeninger der frit kan bruges. Listen vil løbende blive opdateret (sidst opdateret: 15. januar 2021).

Sidder du med informationer der skal med, skriv gerne til os, det koster intet at være på listen.

Her er listen med et udvalg af foreninger:

En stor del af de danske handelsforeninger, cityforeninger og centerforeninger er organiseret i Danmarks Handelsstandsforeninger, der blev stiftet i 1996.